Varken för hand eller med en skalare: det enkla tricket för att skala en kiwi på 3 sekunder utan att använda en kniv.

skala en kiwi

Kiwi är en av de frukter som rekommenderas av alla näringsexperter. Förutom sin extraordinära och uppfriskande smak har den en oändlig lista med fördelar och näringsegenskaper, långt över genomsnittet. Det är en typisk vinterfrukt och konsumeras normalt från början av hösten till mars.

Men som med många frukter är kiwins skal inte ätbart. Därför finns det många olika tekniker för att skala och skära dem. Naturligtvis kan du alltid använda en kniv och göra det på traditionellt sätt, men kiwins skal är mycket speciellt och du kommer att slösa mycket frukt om du inte har en vass skalare. Dessutom är detta inte det snabbaste eller mest bekväma sättet heller.

Som ett alternativ kommer vi att förklara en mycket genial teknik som gör att du inte bara kan skala en kiwi mycket snabbt, utan också att göra det mycket rent och utan att slösa bort någonting. Allt du behöver är lite övning … och ett glas.

Vad är tricket för att skala en kiwi utan att använda en kniv och utan att slösa frukt?

Egentligen är det inte riktigt korrekt att säga att det här är ett trick för att skala en kiwi utan att använda en kniv. Till att börja med måste vi skära kiwin i hälften, så en kniv eller ett skärverktyg behövs alltid.

Det nya kommer sedan: istället för att skära remsor av skalet medan du håller kiwin i handen, trycker du den bara mot glaset och använder kanten som en skäregg.

Hemligheten ligger i att veta hur man ska placera kiwin och trycka på den exakta punkten där kiwins skal och kött möts. Om man gör rätt kommer man att ha skalet i handen, utan att ha fläckat ett enda finger, och hela fruktköttet i glaset.

Varför rekommenderar alla nutritionister att man äter kiwi?

I allmänhet kommer alla nutritionister att rekommendera att äta färsk frukt, ju mer desto bättre. Men det är sant att kiwi alltid är en av de mest uppskattade.

Deras lista över näringsmässiga fördelar är enorm, men framför allt utmärker de sig för sitt exceptionella innehåll av C-vitamin, sitt höga innehåll av antioxidanter och den stora mängd näringsämnen som de tillför vår organism: förutom C-, K- och E-vitamin innehåller kiwi också kalium, fibrer och fast syra. Dessutom består 14% av dess sammansättning av kolhydrater.

Sammanfattningsvis är det en superkomplett frukt som dessutom är lätt att konservera. I rumstemperatur kan den hålla sig i upp till två veckor i perfekt skick.

Är det sant att kiwi är bra för förstoppning?

Ja, kiwifrukt är en frukt med mycket fibrer, och det hjälper till att få en lättare matsmältning och att reglera tarmtransit. Det är inte den enda frukten som hjälper till i dessa frågor, och det är inte heller ett magiskt botemedel, men dess effektivitet är mer än bevisad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *