Så här pressar du saften utan att skära i citronen. Den kommer att hålla sig fräsch längre

citronen

Vet du hur man pressar en citron utan att skära den? Det finns en metod som gör att du på några sekunder får de få droppar juice du behöver till ditt te utan att riskera att kärnorna hamnar i drycken tillsammans med nektarn. Tricket med ätpinnen gör också att den öppnade citronen inte förstörs så snabbt, utan håller sig fräsch i en hel vecka.

Citron är en frukt utan vilken det är svårt att föreställa sig ett gott vinterte. I köket kanske du också tillsätter den i vatten, marinader eller sallader. Tyvärr börjartraditionellt skivad citrus att torka ut efter bara några timmar.

Få människor vet att det finns ett enkelt sätt att få ut saften utan att använda kniv. Med ett litet trick med en grillspett kan du förlänga citronens färskhet i flera dagar och förhindra att kärnorna ramlar ner i glaset.

Hur pressar du citronsaft utan piercing? Tandpetartricket kommer att förlänga fruktens färskhet

För att pressa citronsaft utan att genomborra den är allt du behöver en spettpinne eller en tandpetare och naturligtvis frukten. Citrusfrukterna ska vara mogna och mjuka. Det är bäst att välja en från butiken, eftersom det kommer att göra hela processen enklare för dig.

Börja med att försiktigt pressa eller rulla citrusfrukten på bänkskivan och tryck med handen så att köttet inuti mjuknar och saften rinner ut lättare. Först därefter sticker du hål på citronen med en ätpinne och sticker in den i ena änden av citronen (t.ex. stammen eller andra sidan).

Det ska bildas ett litet hål där det kommer ut några droppar saft när man pressar frukten. Ställ sedan fram en tekopp, skål eller sked som du pressar nektarn i.

När du är klar skyddar du citronen med aluminiumfolie och lägger den i kylen. Du kan också sticka in en tandpetare i hålet för att ytterligare bromsa torkningen av frukten. På så sätt håller den sig fräsch i en hel vecka.

Hur väljer du den bästa citronen i affären? Det här är frukten du ska leta efter

De mest saftiga frukterna tenderar att vara fjädrande med ett ljusgult skal. Den bör vara så tunn som möjligt med en relativt hög produktvikt och en diameter på cirka 4 cm.

Detta är dock inte det enda elementet du bör vara uppmärksam på när du väljer en citron. Spetsen är också viktig, och den får inte sticka ut för mycket från resten. Helst ska den omedelbart avge en citrusdoft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *