Den metod som rekommenderas av experterna för att bevara tomater: du kommer att förhindra att de ruttnar

tomat

Att bevara livsmedel på rätt sätt är en av de uppgifter som bör finnas i alla kök, särskilt när det gäller färskvaror som är känsliga för tidens gång. Av denna anledning är det viktigt att hålla frukt under de bästa förhållandena för att förhindra att den påverkar hälsotillståndet hos dem som äter den. Förutom att skydda det på bästa möjliga sätt rekommenderas det också att vara uppmärksam på utgångsdatumet, även om det finns mat som kan konsumeras efter att utgångsdatumet har gått ut.

Ett exempel på detta är tomaten, en av de mest konsumerade frukt- och grönsaksprodukterna i världen på grund av dess många egenskaper relaterade till mineraler (kalcium, natrium och kalium), vitaminer (A, B1, B2 och C) och medicinska egenskaper som antiinflammatoriska eller matsmältande. Att bevara den på rätt sätt är därför en utmaning som inte alla klarar av, eftersom de använder sig av de vanligaste metoderna. Det finns dock en metod som rekommenderas av experter som kommer att hålla denna mat i bästa möjliga skick.

Felaktiga sätt att konservera tomater som är alltför vanliga

Ett av de vanligaste sätten som allmänheten använder är att använda en behållare med vatten i tron att de kan hålla sina tomater lika färska som de var den första dagen. Detta är dock ett av de sämsta sätten att göra det på, eftersom tomatens nedbrytningsprocess kommer att öka och det oundvikligen kommer att uppstå mögel på produkten.

Ett annat förfarande, som inte heller är korrekt, är att använda plastpåsar. Om frukten förvaras i helt slutna påsar kommer insidan att bli full av fukt och värme, vilket också kommer att uppmuntra frukten att ruttna. Det är inte heller rekommenderat eftersom en påse kan göra att frukten blir mosad och påverkar dess konsistens.

Så här rekommenderar experterna hur tomater ska förvaras

Experterna menar att det vore idealiskt att förvara tomater i pappkartonger. Anledningen är att de är förvaringssystem med små hål genom vilka luft cirkulerar, något som kommer att ge dem större friskhet. Dessutom bör de placeras med stjälken uppåt, så att frukten varken skadas eller krossas.

Man bör komma ihåg att det inte är det bästa alternativet att samla in dem i stora mängder, eftersom detta också kan vara en orsak till att tomaterna förstörs. Detta kan skapa tryck på varandra och leda till en kedja som resulterar i att de alla hamnar i ett dåligt skick, så de som är skadade bör tas bort från kartongens insida.

Hur håller man färska tomater borta från kylskåpet?

Tomater behöver inte förvaras i kylskåp, eftersom det skulle göra det lättare för dem att förlora sina naturliga egenskaper. För att hålla dem under rätt förhållanden bör de dock förvaras på en kall plats utan att vara varma. Därför är den idealiska temperaturen mellan 20 och 23ºC.

Den miljö där denna frukt ska förvaras bör vara på en sval plats, borta från värmekällor och direkt solljus. I detta avseende sticker skafferiet ut från resten som en perfekt plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *