Även om det har varit en hel del kontroverser kring denna frukt, är avokado fortfarande uppskattad för sitt höga innehåll av vitaminer, fibrer och omättade fettsyror.
När man väljer den bästa frukten i affären tänker man på den härligt krämiga pastan eller skivorna som faller sönder vid varje tugga på en skiva färskt bröd. Sorgsenheten är enorm när avokadon visar sig vara hård när den skärs upp. Lyckligtvis finns det ett botemedel mot detta.
Avokadon är en populär frukt med många hälsofördelar. Den är särskilt uppskattad av vegetarianer och personer som går på viktminskningsdiet. En mogen avokado har den sammetslena, krämiga konsistens som många förväntar sig. Tyvärr upptäcker man ofta när man kommer hem att frukten inte är tillräckligt mogen. Detta är frustrerande när du planerar att förbereda guacamole samma dag.
Hur väljer man en mjuk avokado i affären?
Du behöver inte mjuka upp avokadon hemma när du har lagt märke till en viss sak i butiken. Oroa dig inte, du behöver inte kontrollera varje frukt med fingrarna, även om du kanske redan märker vissa skillnader när du tar den i handen. Men för att vara säker på rätt val är det värt att titta på området efter stjälken. Om den är grön är det ett tecken på att avokadon ännu inte är mogen. Gul betyder att frukten är precis som du vill ha den.
Hur påskyndar du mogningen av avokado?
Tyvärr är det ibland så att mogen frukt helt enkelt inte finns i affären. Då får du köpa det som finns, för varför skulle du ge upp dina planer? Det finns flera sätt att påskynda mogningen av avokado. Tyvärr kräver många av dem flera timmars väntan. För att få avokadon att mjukna på kort tid, sätt in den i ugnen.
Hur mjukar man upp en avokado i ugnen?
- Linda in avokadon i aluminiumfolie.
- Ställ in den i en 100 grader varm ugn i 15-20 minuter – tiden kan vara längre för hårdare frukter.
- Ta försiktigt ut avokadon och låt den svalna. Efter en stund är den mjuk och redo att ätas.