När det gäller att förbereda olika typer av fruktsmakande mousse väljer många noggrant ut ingredienserna för att förbättra dess konsistens och sötma. Till exempel använder många recept gelatin eller grädde, medan andra innehåller choklad för en tjockare konsistens.
Ta del av detta hälsosamma, enkla och snabba recept på mango- och chokladmousse, perfekt för dig som inte vill äta tillsatt socker. Efterrätten är perfekt för alla tillfällen och är tillräckligt lätt för att avnjutas på kvällen. Låt oss sätta igång!
Mangomousse recept utan gelatin
Följande snabba och enkla recept på mango- och chokladmousse ger 3 till 4 portioner. Förutom att det är enkelt att göra kan det dekoreras efter önskemål med kakaopulver, riven kokosnöt, osötade chokladbitar eller bitar av själva frukten. Valet är helt och hållet personligt.
Ingredienser för att göra hälsosam mangomousse
- 200 gram osötad choklad
- ½ stor mango
De 6 stegen för att göra hälsosam mangomousse
- Mosa mangon till en flytande puré.
- Smält den osötade chokladen i en dubbelkokare eller i mikrovågsugnen i 1 minut. Om du väljer det senare alternativet, kontrollera chokladen i omgångar om 15 sekunder så att den inte bränns.
- Blanda den krossade mangon och den smälta chokladen. Låt svalna.
- Lägg moussen på en bit plastfolie och forma den. Det gör det lättare att ta ut desserten ur formen.
- Häll upp moussen och ställ in i kylen i ca 4 timmar.
- Dekorera efter önskemål och njut av denna sockerfria dessert!