Frukten för att gå ner i vikt och sova bättre som du bör äta till middagen.

Frukt

Frukt är en gåva från naturen, även frukt som inte är i säsong i Spanien. En gång i tiden var de det, och tekniska framsteg gör det lättare och lättare att välja din favoritfrukt när som helst på året, utan att titta på kalendern. Vad allt fler gör är att ta reda på lite om de specifika fördelarna med varje frukt. Folklig visdom är värdefull och mormors ordspråk har alltid ett vetenskapligt ursprung, men det är viktigt att känna till nya fakta för att kunna uppskatta detta fantastiska som naturen har gjort för oss.

Vissa människor delar in fruktvärlden i de traditionella sorterna (apelsin, päron, mandarin, äpple, banan, persika), de exotiska (guava, kimchi) och de med specifika mål, som kiwi. Det finns andra som har lite av alla dessa kategorier: ananas, till exempel. De vi har på ytan och i verkligheten är fantastiska källor till tryptofan, en aminosyra som hjälper till att producera melatonin och därför underlättar avslappning och hjälper till att bekämpa sömnlöshet. De tillhandahåller också C-vitamin.

Bör du äta ananas för en bättre natts sömn?

Tja, det är en bra idé. Dessutom har den väldigt få kalorier, mycket fibrer, är utsökt och passar perfekt in i en diet som syftar till att förlora överflödiga kilon. Det smälter bra, en annan god nyhet för en effektiv vila, och det har också antioxidantegenskaper, så det hjälper vår hud att se bättre ut.

Så här kan du lägga till ananas i dina middagar.

Till middag passar den perfekt med sallad eller yoghurt: den är också utsökt med ris och tonfisk. Om du vill gå lite längre är kombinationen av räkor och ananasbitar på ett spett mycket god: grillad havsabborre med ananas, fänkål och en pressad citron fungerar också. Och om du vill prova den i en mättande och hälsosam juice är den perfekt med äpple och morot.

7 Replies to “Frukten för att gå ner i vikt och sova bättre som du bör äta till middagen.

  1. Ananas liksom mango och vindruvor och banan innehåller också mycket socker, nämligen fruktos, som kan ställa till det. Viktigt att känna till särskilt för oss med diabetes. Något man också ska upplysa om.

  2. Ananas10g/100g
    Banan 13,9g/100g
    Alla dessa importeras, med fossila växthusgaser som aldrig försvinner.
    Vindruvor kommersiellt producerade hårt besprutade, och ge manipulerade att vara söta och mycket tilltalande. En socker molekyl skiljer sig mycket lite mot fruktos, och tveksamt val.
    Att äta efter årstid gjordes förr, innan alla metaboliska sjukdomar exploderade. Det kommersiellt odlade i konstgödning är ett tragiskt miljöval. Finns inget kommersiellt odlat som innehåller bråkdelar av vitaminerna och mineraler VS just animalier från uteslutande fodring av gräs, klöver och ört

    1. så vi ska sluta äta frukt och grönt som INTE odlas i Sverige ? miljö vänlighet med all ära med vi ska inte behöva hålla oss till 50 tals kost bara för att det ska kanske bli renare luft om 500 år. Varje generation få lösa sina problem 🙂 Vi som vill äta importerade livsmedel ska ha rätt att göra det utan att nån slå oss på fingrarna.Mvh pelni

  3. Det stämmer inte vi får äta vad vi önskar och när det gäller allt annat att vi räddar det kan inte Sverige rädda något det är bara önskemål

    1. Bäst är att inmundiga inhemskt riktigt vatten. Inget
      Importerat som är vanligt i läskedrycker från utlandet som Trocadero , Coca Cola etc Det är vad jag anser

      1. Vad jag vet så produceras Coca cola i Jordbro Haninge och det ligger i Sverige!
        Och trocadero är en svensk dryck

  4. Åkte till Afrika och åt anannas nästan varje dag för en och halv månader. Alla är över överraskade över ändringar.
    Jag mår bra och har gått ner i vikt.
    Nu att behålla dieten inklusiv annanas är min uppmaning inte så mycket pengar och det är dyrt.
    Hitta snart knäppar såsmåningom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *