Ta en kycklingfilé och sätt ett lock på den. Någon borde få en guldmedalj för detta patent

kyckling

Den perfekta middagen

På restauranger är det inte bara smaken som är viktig, utan också utseendet. Mästerkockar kombinerar perfekt ovanliga recept och unika kompositioner på tallriken. Men i dina egna fyra väggar kan du replikera detta med vanligt kycklingkött. Du behöver inte någon speciell utrustning. Du hittar allt i ditt köksskåp.

Nyckeln till framgång är att kunna ett enkelt trick. Innan vi kommer till det måste vi förbereda köttet ordentligt. Rengör kycklingbröstet och skär det i hälften. En bit kött kommer att göra en perfekt rund kotlett. Se hur du skapar ett sådant underverk i följande text.

Från en enkel kyckling till en underbar kotlett
Innan vi kan ge den den perfekta formen måste vi fortfarande bryta ner köttet. Det ger oss den perfekta tjockleken. Men det är inte allt. Kycklingen kommer att bli mjukare och lättare att slå.

Var uppmärksam på vilken sida av hammaren du krossar köttet med. När det gäller kycklingbröst är det bäst att välja den tandade delen. Det är den som mjukar upp fibrerna och ger en mjukare konsistens.

Nu kan vi sträcka oss efter det runda grytlocket. Det är det som kommer att hjälpa oss att forma kotletten perfekt. Placera locket i mitten av köttet och använd en kniv för att skära ut en perfekt rund bit kyckling. Hur tillagar du den annorlunda än det vanliga sättet? Kolla in vår version.

Kyckling med en intressant sidrätter
Den perfekta kotletten bör berikas med ett unikt recept. Det här är en rätt som du aldrig har haft på ditt bord förut. För att förbereda en annan beläggning än vanligt behöver du:

Ingredienser:

  • mjöl
  • en vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 30 g parmesanost
  • persilja

Rör ihop äggen, krydda med salt och peppar och tillsätt slutligen en vitlöksklyfta pressad genom en press. Riv parmesanosten över medelgrova korn och hacka persiljan. Kombinera blandningen med det vispade ägget.

Panera vår perfekt runda kycklingkotlett först i mjöl och sedan i ägg med parmesanost och persilja. Kycklingen steks sedan helt enkelt. Ett liknande recept finns på kanalen Appetizing – Meat Recipes på YouTube, där bilderna som används i artikeln kommer från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *