Den här typen av havregryn mättar 2x längre. Innan du kokar dina flingor ska du komma ihåg 1 sak

havregryn

Havregryn är en klassisk frukost som inte bara smakar gott utan också håller dig mätt under lång tid. Men alla havregryn är inte likadana. Om du drömmer om en morgon full av energi är det värt att lära sig hemligheterna med att förbereda denna brittiska maträtt.

Ett recept som kombinerar havregryn och havregryn är inte bara gott, utan också mycket mer mättande än den traditionella versionen. Ta reda på hur du undviker de vanligaste misstagen vid tillagning av havregryn, och se vad du kan göra för att göra det ännu mer näringsrikt och ge mer energi.

De vanligaste misstagen vid tillagning av havregryn

Även om havregryn är enkla att tillaga förstörs de ofta av några grundläggande misstag som gör att de blir för vattniga, saknar smak eller har fel konsistens. Vilka är dessa misstag?

  1. Koka för snabbt – om du kokar havregryn vid hög temperatur får de inte rätt konsistens. Det är en bra idé att tillaga den på låg värme, långsamt, för att uppnå en jämn och krämig konsistens. Om du kokar den för snabbt kommer inte heller smaken fram fullt ut.
  2. Fel val av flingor – många väljer snabbhavregryn, som kokas på några minuter. Det är visserligen bekvämt, men ger inte lika djup smak som traditionella havregryn eller havregryn av brittisk typ (havregryn). Det är värt att lära sig skillnaderna mellan dessa typer av flingor, eftersom var och en har sina egna unika egenskaper. Mountain-flingor är mjukare, medan flingor av brittisk typ (så kallad steel cut oats) har en bättre konsistens och mättar längre.
  3. För lite vätska – ett vanligt misstag är att tillsätta för lite vatten eller mjölk. Havregryn som är för tjocka blir hårda och svåra att svälja. Det optimala förhållandet är 1 portion flingor per 2-2,5 portioner vätska, beroende på vilken konsistens du föredrar.
  4. Fel smaksättning – havregryn måste smaksättas ordentligt. Kanel, vanilj och till och med en nypa salt kan förändra smaken dramatiskt. Det är dock inte rekommenderat att tillsätta socker i början av tillagningen, eftersom det kan förstöra smaken och göra havregrynsgröten för söt. Socker är bäst att tillsätta i slutet eller som ett tillägg, till exempel färsk frukt.
  5. Ingen omrörning – när du kokar havregryn är det värt att komma ihåg att röra om regelbundet för att förhindra att flingorna bränns vid och för att få en jämn, krämig konsistens. Detta är ett viktigt steg för att undvika klumpar i havregrynsgröten.

Vad kan du göra för att göra din havregrynsgröt mer mättande?

Om du vill att din havregrynsgrötmorgonen inte bara ska smaka gott utan också ge dig energi längre, är det värt att använda några beprövade knep. Det finns flera tillägg som kan göra din frukost till en riktig energibomb.

För att göra din havregrynsgröt ännu mer mättande är det värt att lägga till några ingredienser för att öka dess näringsvärde. Protein, hälsosamma fetter, frukt och torkad frukt är alla bra tillsatser för att göra havregrynsgröten mer energigivande. Brittiska havregryn, som är en kombination av hela havregryn och traditionella bergsflingor, ger en bättre konsistens och håller dig mätt längre.

Om du vill att havregrynsgröt verkligen ska vara en hälsosam frukost, se till att du har rätt förhållande mellan vätskor (vatten, mjölk, vegetabilisk dryck) och glöm inte hälsosamma fetter som nötter och frön.

6 Replies to “Den här typen av havregryn mättar 2x längre. Innan du kokar dina flingor ska du komma ihåg 1 sak

  1. Men att sen kefir och andra mejeriprodukter från djur som uteslutande äter gräs, klöver och ört inte kräver varken plog, konstgödning eller andra fossila tekniklösningarna som genererar växthusgaser. Det verkar inte intressant. Gräs, klöver och ört växer ju av sol, regn helt i samklang med naturen. Genererar det närings tätaste vi kan få i oss i oprocessad form. Finns ju inget kommersiellt odlat som innehåller bråkdelar av vitaminer och mineraler VS animalier som uteslutande fodras gräs, klöver och ört sen visar ju ”ny forskning” det normalbegåvade vetat sedan urminnes tider. Animaliskt fett är helt överlägset vegetabiliska fetter. Vår art kan inte ens tillgodogöra oss det vegetabiliska ”huggormsfettet”. De drivor av döda arter på grund av kommersiellt odlande av näringsfattiga vegetabilier i konstgödning och besprutning. Det verkar ingen bry sig ett dugg om. Att värna om miljön och hälsan är uppenbart inget folk bryr sig om. Tragiskt när ohållbart kemi jordbruk som förstör jorden som odlas, dödar mikrolivet, insekter/pollinerare, fåglar ja hela näringskedjan. För näringsfattiga genmanipulerad gröda. Importen av sockerstinna frukter. Tragiskt när ett kunskapsresistent Livsmedelsverk lobbar för miljöförstöring genom att ha mage och ljuga med att påstå att kommersiell vegetabilisk kost är miljövänlig och hälsosamt.

  2. Vad händer om äter fiberhavregryn direkt ifrån påsen utan att koka den. Är det negativt på något sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *