Varje gram protein räknas, särskilt om du äter en växtbaserad kost, säger dietister. Dessa frukter innehåller mest protein.
Glöm inte bort frukt när du försöker lägga till mer protein i din kost.
Frukt kanske inte gör listan över livsmedel med högt proteininnehåll, men vissa alternativ kan ge det väsentliga makronäringsämnet, med den extra fördelen med fruktens mer rikliga komponenter som fiber, vitaminer och antioxidanter.
Protein är viktigt för mättnad, vävnadsreparation och muskeltillväxt. Dieter med högt proteininnehåll har länge varit populära för viktminskning. På senare tid har växtbaserade dieter också uppmärksammats för att de hjälper människor att gå ner i vikt och ger andra hälsofördelar.
Jämfört med andra växter, som bönor, baljväxter, nötter och frön, är frukt lägre i protein, bekräftar den registrerade dietisten Natalie Rizzo, näringsredaktör för TODAY.
”Men varje gram protein räknas, särskilt om du äter en växtbaserad kost”, säger Rizzo och påpekar att de flesta människor behöver minst 20 gram protein per måltid.
” Sockret i frukt är ett helt hälsosamt tillskott i kosten och ger energi för dagliga aktiviteter och träning.”
Att äta frukt innebär också många fördelar, bland annat näringsämnen som vitamin A, C, E och D, kalium, magnesium, antioxidanter, växtföreningar och fibrer.